BÖLÜM HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
1. Bölümümüzde eğitim öğretim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık programı isteğe bağlıdır. Hazırlık programı süresi, güz ve bahar yarılı olmak üzere 8 yarıyılı içeren toplam 4 yıl olan öğretim süresine dâhil değildir.
2. Bölümümüzde 24 gün staj zorunluluğu vardır. Stajlar yurt içinde ve yurt dışında havacılıkla ilgili kurum ve kuruluşlarda yapılabilir.
3. Bölümümüzde özel kıyafet uygulaması bulunmamaktadır. Ancak, ilgili yasal mevzuat gereği uygulamalı derslerin yürütülmesinde iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması gerekmektedir.
4. Eğitim-öğretimin yürütülmesinde teorik ve uygulamaya dayalı derslerde sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderleri için ücret alınmamaktadır. İkinci öğretim programı öğrencilerinden her yıl belirlenen miktarda öğrenim ücretleri alınmaktadır.
5. Bölümüzde yürütülen eğitim-öğretimin içeriği ile ilgili ders içerikleri ve müfredata bölümümüz WEB sayfasından
6. Bölümüz öğrencilerinin ilgili yasal mevzuatlar kapsamında kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışma imkânları bulunmaktadır. Staj ve uygulamalı eğitimler ile ilgili iş ve işlemler yasal mevzuat kapsamında yürütülmektedir.
7. Bölümümüz öğrencileri Üniversitemiz öğrenci yemekhanelerinden düşük bir ücret karşılığı yemek hizmeti alabilmektedir. Ayrıca, Merkez kampüs içerisinde bulunan kafe ve kantinlerden de yemek hizmeti alınabilmektedir. Öğrencilerimize gerekli koşullar sağlandığında karşılıksız Kredi Yurtlar Kurumu Bursu ve Üniversitemizin girişimleriyle çeşitli kuruluş ve kişiler tarafından özel burslar tahsis edilebilmektedir.
8. Bölümümüzde, eğitim-öğretim salgın vb. olağandışı durumlar hariç yüz yüze sürdürülmektedir. Teorik dersler sınıf ortamında, pratik ve uygulamalı dersler ise bölümümüz bünyesinde bulunan ilgili atölye, hangar ve laboratuvarlarda yürütülmektedir.
9. Bölümümüz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “SHY-147 Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu” olarak yetkilendirilmiştir. Öğrencilerimiz bu kapsamında yürürlükte bulunan avantajlardan Bölümümüz yetkilendirmesi devam ettiği sürece yararlanma imkânına sahiptir. 10. Bölümümüz Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü bulunmaktadır. Merkez kampüs Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına oldukça yakın mesafededir. Öğrencilerimiz bu yurtlarda konaklayabilmektedir. Ayrıca, Kayseri ilinde Yükseköğretim öğrencilerinin konaklayabileceği özel yurtlarda bulunmaktadır.
10. Bölümümüz Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü bulunmaktadır. Merkez kampüs Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına oldukça yakın mesafededir. Öğrencilerimiz bu yurtlarda konaklayabilmektedir. Ayrıca, Kayseri ilinde Yükseköğretim öğrencilerinin konaklayabileceği özel yurtlarda bulunmaktadır.
11. KOŞUL 41: Bölümüz öğrencilerinin uygulama becerisi kazanmaları ve iş ortamına hazırlanmaları amacıyla bazı uygulamalı dersler ve stajlar özel ve resmî havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından ilgili kuruluş tarafından belirlenen koşulların sağlanması gerekmektedir.